Annons

Svedalahem höjer hyran med 3,4 procent

Svedala ​Svedalahem höjer hyrorna med 3,4 procent från den 1 april 2008. Det är resultatet av hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Svedalahem. Avtalet är på tre år och innefattar även höjningar på 2,5 procent under både 2009 och 2010.

​Det kommunala bostadsbolaget Svedalahem hade begärt 5,1 procent från den 1 januari. Bolaget motiverade kravet med att kostnadsutvecklingen i branschen varit extrem och att bolagets hyror under flera år släpat efter. Under 2007 höjde Svedalahem hyran med 1,3 procent. 2006 höjdes inte hyran alls.

− Vi har lyckats pruta bolagets krav ganska rejält och det är vi nöjda med, säger Peter Olsén, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i södra Skåne.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Han påpekar att höjningen kommer inte att tas ut från årsskiftet utan först från 1 april. Det innebär att höjningen per månad egentligen är 2,55 procent om den slås ut på hela året. I det nya avtalet ingår även höjningar för de kommande två åren.

Annons
− Fram till 2010 kommer vi att göra en större översyn av hyrorna. Enligt avtalet kommer hyrorna att höjas med 2,5 procent under 2009 och 2010 men beroende på översynen kan det variera något, berättar Peter Olsén.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.