Annons

Svedalapar vann hyrestvist

Svedala ​Ett par i Svedala får sin hyra sänkt med nästan 40 procent. Hyresnämnden ansåg efter syn på plats att standarden i lägenheten var för dålig och sänkte deras hyra från 8 637 i månaden till 5 200 kronor i månaden.
Paret hyr sedan april 2009 en fyrarummare på 83 kvadratmeter på Kyrkogatan i centrala Svedala av Naturek Bygg och Bostäder. Värme ingår men det är paret jobb att sköta och underhålla pelletspannan i källaren. Standarden i lägenheten är låg, det saknas kakel i köket, det är ont om förvaringsmöjligheter, golven är av linoleum och badrummet är bara delvis våtrumsskyddat.
 
I huset finns tre lägenheter. Någon förhandlingsordning finns inte, vilket innebär att Hyresgästföreningen inte förhandlar hyran för de som bor där. I det här fallet anade paret oråd och kontaktade Hyresgästföreningen eftersom man tyckte att man betalade för mycket i hyra.
 
Som jämförelselägenhet inför prövningen i hyresnämnden hade Hyresgästföreningen tagit fram en lägenhet inom Svedalahem på drygt 90 kvadratmeter med en hyra på 5 457 kronor i månaden. Hyresnämnden skriver  i sitt beslut att parets lägenhet visserligen har ett bättre läge, centralt i Svedala ”men det har ingen betydelse med hänsyn till lägenhetens sämre standard”.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.