Annons

Svenljunga Bostäder kan säljas ut

Svenljunga Det kommunala Svenljunga Bostäder har fria händer att sälja delar av bostadsbolaget. – Vi tycker att en privat fastighetsägare är en bättre förvaltare än ett kommunalt bolag, säger kommunalrådet Eva Johansson (c).

Hon är kritisk mot bostadsbolagets förvaltning.

Annons
– Trots att alla lägenheterna är uthyrda går ändå Svenljunga Bostäder med förlust. De måste bli bättre och effektivare, anser Eva Johansson.
Styrelsen för Svenljunga Bostäder får nu avgöra om det blir fastigheterna med störst behov av underhåll som ska säljas. De har mandat att sälja cirka 100 lägenheter utan beslut i kommunfullmäktige. 
– Vi kommer i fortsättningen att bli en aktiv ägare och styra mer med nya direktiv om så fordras, säger Eva Carlsson.
Direktiven till Svenljunga Bostäder är för närvarande att sälja med vett och förstånd.
Allmännyttan behövs
Oppositionsrådet Sven Carlsson (s) tycker att den borgerliga majoriteten styrt kommunen och bostadsbolaget under cirka 30 år och borde ha reagerat tidigare om förvaltningen varit mindre bra.
– Deras grundsyn är att Svenljunga Bostäder inte tillför något i kommunen, men vi tycker att det är en viktig del i infrastrukturen, säger han.
Sven Carlsson tycker att kommunen inte kan sitta med armarna i kors och vänta på en aktör som vill bygga bostäder. Det har hittills inte gett resultat. Därför föredrar han ett kommunägt bostadsbolag och sneglar mot grannkommunen Tranemo där allmännyttan byggt nya bostäder.
Sven Carlsson tror heller inte att det är någon vinst att sälja bostadsbolaget.
– Fastigheterna är övervärderade, så i praktiken innebär en försäljning att kommunen får ta förlusterna.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.