Annons

Svenska Hus bemöter hyresgästernas kritik i Landskrona

Helsingborg Hem & Hyra har tidigare skrivit om de strandade hyresförhandlingarna på Pilåkern i Landskrona. Hyresgästerna var missnöjda med skötseln. Nu bemöter värden kritiken.
Foto: Gry Ellebjerg
Svenska Hus har några av sina fastigheter i bostadsområdet Pilåkern i Landskrona.

Hem & Hyra träffade hyresgästerna Tina Kindstrand, Henric Kleberman och Tommy Unosson tidigare i vintras. De är några av de 4 000 hyresgäster i Skåne som valt att inte gå med på hyresvärdarnas hyreshöjningar och fortsätter att betala den gamla hyran.

En av orsakerna till att de inte går med på hyreshöjningen är att de inte tycker att hyresvärden gör sitt jobb och att det är mycket som inte fungerar i området. De nämner bland annat sopsortering, trappstädning, skitiga tvättstugor och att det tar långt tid att få respons när de gör en felanmälan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu bemöter Michael Ohlson, tillförordnande regionchef vid Svenska Hus i Skåne kritiken, och menar att det faktiskt är hyresgästerna som är en del av problemet.

‒ Tyvärr kan vi konstatera att det råder ett bristande intresse hos en del hyresgäster när det gäller sophanteringen och förståelsen för att gamla möbler och elektronikskrot i form av exempelvis gamla tv-apparater skall tas omhand av respektive hyresgäst.

Annons

‒ Våra fastighetsskötare lägger mycket tid och energi för att upprätthålla en god och hög nivå i våra källsorteringshus. Samtliga Svenska Hus fastigheter omfattas av trappstädning en gång per vecka. När klagomål av betydande art inkommer så hanteras dessa direkt med respektive entreprenör. Vi upplever i dagsläget inte vi har ett problem på Pilåkern avseende trappstädningen.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Michael Ohlsson menar att Svenska Hus har en väl fungerande struktur kring felanmälningar. Deras telefontjänst är bemannad dygnet runt och det går även bra att anmäla fel och brister via fastighetsbolagets hemsida. På hyresgästens egna ”Mina sidor” går det att följa felanmälan från registrering till dess ärendet är avslutat.

‒ Vår målsättning och ambition är alltid att återkoppla till anmälaren inom 24 timmar och boka tid för platsbesök. Sedan får man också ha förståelse för att det kan finnas leveranstid på reservdelar.

Annons

Läs tidigare artikel: Hyresgästerna som strider för sin hyra

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

 

Läs också Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort
Länkar Fastighetsägarna Syd strandar hyresförhandlingar för 12 600 lägenheter 4 000 har inte godkänt den nya hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.