Annons

Tallnäs hårt drabbat av skadegörelse – otryggheten ökar

Timrå Tallnäs har problem med ligister som förstör på området. När aktivitetshuset Pangea öppnade i fjol så hoppades man få stopp på skadegörelsen. Men nu är det värre än nånsin.

Krossade rutor, eldhärjade bänkar och papperskorgar, förstörda motorvärmarstolpar och klotter.

– Det är värre än det varit tidigare. Vi har nattvandrare som försöker hålla ordning, men skadegörelsen sker bakom ryggen på dem. Det är verkligen obehagligt och så ledsamt eftersom området är så fint och borde vara tryggt. Men det här gänget förstör allt för alla andra, säger Lillemor Göranson, ordförande i lokala hyresgästföreningen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hon känner sig maktlös. Ingen ser något. Ingen hör något. Ingen kan peka ut de skyldiga.

Det ryktas ändå om att det kan vara missnöjda ungdomar som inte skött sig på Pangea, aktivitetshuset i området, och blivit portade som nu är förbannade.

Annons

Det är mest kommunala fastigheter som drabbats, men oroligheterna har även fått bostadsbolaget Timråbo att agera.

Läs ocksåFängelsestraff för trasig ruta – kastade blomkrukor mot låst port: "Jag vart förbannad"Utsidan av en port i tegelhus.

– Hela fjolåret var lugnare men vi har sett en ökning under sommarlovet. Vi har kört extra bevakning under en period nu, säger Lotta Björklund, vd på Timråbo.

–  Timråbo har inte haft så många konstaterade störningar under sommaren, men mycket har hänt kring kommunens fastigheter så jag vet att dom tittar på om de ska intallera fler larm till exempel.

Den tidigare tillsatta Tallnäsgruppen ska träffas nästa vecka för att se hur man kan bryta den negativa trenden, men en enkel lösning på problemet tycks inte finnas.

Annons
Läs ocksåMan gick bärsärk i sin lägenhet - "Det var polisen som gjorde det"

– Jag vet faktiskt inte vad vi ska göra. Det absolut viktigaste är att föräldrarna agerar om de misstänker att deras barn kan vara inblandade i det här. Vi behöver deras hjälp för att lösa problemet, säger Lillemor Göranson. 

Läs också Slog sönder sin lägenhet - Orsakade vattenskada för en miljon Anders fick nota på 12 000 kronor för repor i hissen: "Det är i alla fall mindre än 65 000" Diabetessjuk krävs på 65 000 av Kalixbo – för repor i hiss

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.