HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Terje Gunnarson ställer inte upp i valet av ny ordförande

Stockholm Det börjar bli dags att nominera vem som ska ta över ordförandeskapet i Hyresgästföreningen Region Stockholm. Klart är att det inte blir den tidigare ordföranden Terje Gunnarson.

Vårens fullmäktige närmar sig och det börjar bli dags att nominera vem som ska efterträda suspenderade Greger Björkegren som ordförande i region Stockholm. Klart nu är i alla fall att den tidigare ordföranden Terje Gunnarson inte är intresserad av uppdraget.

– Jag har lekt med tanken och resonerat lite fram och tillbaka. Nuläget i regionen är lite rörigt och jag känner att jag inte har det förtroendet som krävs. Jag tror det är viktigt att vi sluter upp bakom en person och en gemensam linje för att få lite lugn och ro i organisationen, säger Terje Gunnarson.

Läs ocksåSimon Safari om stadens budget: "De vill utradera allmännyttan"

Efter suspensionen av tidigare ordföranden Greger Björkegren har många föreningar, medlemmar och andra aktörer på bostadsmarknaden hört av sig och uppmanat Terje Gunnarson att återigen kandidera till ordförande för Hyresgästföreningen Region Stockholm. Att få in en person med lite erfarenhet av uppdraget för att skapa lite lugn och ro. Men Terje själv känner att han inte är rätt person längre.

–  Det är ett heltidsuppdrag och lite till. Jag kan vara lite orolig över de tongångar som finns, med mejl som valsar runt och rena påhopp inom organisationen. Det är ingenting som gynnar medlemmarna. Alla behöver inte älska den nya ordföranden men det är viktigt med samsyn och en vilja framåt istället för detta fokus på inre angelägenheter.

Annons

Fredagen den 27 februari är sista dagen att nominera till regionstyrelsen, revisorer och valberedning. Årsmötet hålls den 25 april. De frågorna som Terje Gunnarson vill ska lyftas upp är framförallt upprustningsfrågor och nyproduktionen i regionen.

Läs också800 hyresgäster slipper hyreshöjningar på fem miljoner

– Jag tror att vi står vid ett vägskäl och behöver bli mindre elitistiska och hitta tillbaka till kvarteret. En ordförande måste tro på det han eller hon gör och känna stöd från organisationen. Att vara regionordförande är det finaste och bästa uppdraget man kan ha. Men det är också ett gigantiskt ansvar för människors ekonomi och välbefinnande.

 

Annons

 

Läs också95 000 hyresgäster riskerar retroaktiv hyreshöjning
Läs också Kritik mot allmännyttans hyreskrav: ”orimliga” Botkyrkabyggen: utsatta områden ska bort från lista 2025

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.