Annons

Teve uppmärksammar Gävleprojekt

Gävle ​Mitt nya hemland som drivs av Hyresgästföreningen tillsammans med bland andra Gävle kommun, polisen och ABF med stöd av Allmänna arvsfonden, Ungdomsstyrelsen och Olof Palmes stiftelse med flera, kommer att uppmärksammas i en teveserie.

​Gävle är en av många kommuner som tar emot flyktingbarn som kommer ensamma till sitt nya hemland. Syftet med projektet är bland annat att ge dem ett så bra liv som möjligt i Sverige med hjälp av  ambassadörer som ska hjälpa flyktingbarnen in i det svenska samhället.

Ambassadörerna ska vara minst 20 år och kunna vara både kompisar och tolkar. Som en del av projektet har man också gjort en film som spelats in i de delar av Afrika därifrån många av flyktingbarnen kommer. Tanken med den är att sprida kunskap om vilken verklighet barnen kommer ifrån och att visa att deras flykt till Sverige handlar om att överleva.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Utbildningsradion, UR, gör nu en teveserie i fyra delar om ensamkommande flyktingbarn och ett av programmen kommer alltså att handla om Gävleprojektet Mitt nya hemland.

Annons
Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt Ja till varmhyra och sänkt tröskel för unga – här är stämmans beslut i korthet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.