Annons

Tierpsbyggen vill höja 1,9 procent

Tierp Kommunala Tierpsbyggen vill höja hyrorna med 1,9 procent. "För högt", menar Hyresgästföreningen. Förhandlingarna fortsätter på fredag.

Tierpsbyggen och Hyresgästföreningen hade tunga förhandlingar ifjol. Förhandlingarna strandade och Hyresmarknadskommittén kontaktades. Det fick företagets vd att i skarpa ordalag skriva om förhandlingarna i årsredovisningen. (Läs mer här.)

I år verkar förhandlingarna flyta bättre. Hyresgästföreningen menar att kravet på en hyreshöjning med 1,9 procent är för högt men att stämningen under förhandlingarna trots det är bra.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Ja, samtalsklimatet är mycket bättre i år och deras första bud är rimligare än det var i fjol. Men vi tycker ändå att det är för högt så vi får se vad som händer när vi träffas igen på fredag, säger Klas Larsson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Gävle.

Annons
Läs också Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Hyresgäster reagerar mot chockhöjda hyror i slitna hus Bostadsbolag erbjuder småföretagare halverad hyra Tierpsbyggens hyror för 2020 klara Tierpsbyggens försäljning i Västland skjuts upp till nästa år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.