HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadsbolag erbjuder småföretagare halverad hyra

Uppsala Uppsalahem och Östhammarshem erbjuder småföretagare som hyr lokaler av dem halverad hyra under coronakrisen.
Foto: Monika Steczkó
Uppsalahem sänker hyran för lokalhyresgäster under tre månader.

För att stötta Uppsalas småföretagare och näringsliv sänker Uppsalahem lokalhyrorna med cirka 50 procent under tre månader för vissa utvalda branscher. Det handlar till exempel om mindre butiker, frisörer, salonger, kaféer och restauranger. Uppsalahem kommer även att ha överseende med om hyrorna kommer in efter sista betalningsdatum, efter överenskommelse med lokalhyresgästerna.

Även Östhammarshems styrelse har fattat beslut om att halvera hyran för de verksamheter som hyr lokal av företaget halverad hyra under april, maj och juni. Det gäller klädaffär, florist, skönhetsvård och restauranger. ”Vi vidtar denna åtgärd då vi ser att dessa verksamheter drabbas särskilt hårt till följd av de restriktioner som införts i samhället för att hantera Corona”, uppger Östhammarshem på sin hemsida.

Läs ocksåInget Megaloppis i Majorna under hela 2020

Coronaepidemin påverkar service och tillgänglighet hos de flesta kommunala bostadsbolagen i Uppsala län samt Norrtälje. Flera allmännyttor har begränsade öppettider och uppmanar hyresgästerna att vänta med att felanmäla brister. Östhammarshem väljer att hålla sitt kontor helt stängt.

Knivstabostäder, Roslagsbostäder och Tierpsbyggen uppmanar sina hyresgäster att vänta med att anmäla fel som inte är av akut karaktär, på grund av låg bemanning och för att undvika att smittan sprids. Även Håbohus uppger att det i nuläget kan ta längre tid att få vanliga felanmälningar åtgärdade.

Läs också Oväntade corona-effekten: färre hotas av vräkning Kom inte överens: HMK får avgöra hyran i Nyköping Corona stoppar sommarens familjeläger på Solgården Hyresgästföreningen bjuder på allsång i bostadskvarteren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.