HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tierpsbyggen vill höja hyrorna med 2,95 procent

Tierp Tierpsbyggen vill höja hyrorna med 2,95 procent från årsskiftet. Anledningen är främst ett stort underhållsbehov.

Enligt Roger Kjettselberg, vd för Tierpsbyggen, skulle bolaget dock behöva begära mycket mer än så i hyreshöjning för att klara av det stora underhållsbehovet.
– I år lägger vi 120 kronor per kvadratmeter på underhåll. Rikssnittet ligger på 177 kronor per kvadratmeter, så vi har halkat efter. Vi skulle behöva tio miljoner mer än vad vi har yrkat på, säger han.

Enligt honom är underhållet eftersatt i hela Tierpsbyggens bestånd som består av 1700 lägenheter fördelade på tolv orter.
 – Det är främst stamrenoveringar som behöver göras och läckande tak som behöver åtgärdas.

Annons
Läs ocksåHyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!”Byggcontainer med slängda lister och socklar i trä. Porträtt på Karin Johansson. Hon är kritisk mot konceptrenoveringarna i hennes hus på Bergsgatan i Gävle.

Förhandlingarna med Hyresgästföreningen inleddes under onsdagen.

Annons
Läs också Nordanvinden blåser rakt in – hyresvärden gör ingenting Nya hyror på gång - Här är bolaget med högst yrkande hittills i Västra Götaland Anna, 83, stryker kläder i mörker – rädd att förfrysa i vinter Halkade efter duschen och kraschade in i dörren – värden kräver 18 600 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.