Annons

Tillfällig toa irriterar Berith

Norrköping Att tvingas använda en portabel toalett är ingen skitsak, även om det bara är tillfälligt. Det tycker Berith Gustafsson på Lidaleden i Norrköping.
Foto: Jenny Knutsson
Berith Gustafsson är inte förtjust i att behöva använda den portabla toaletten på gården.

De närmaste fem åren ska Hyresbostäder i Norrköping renovera omkring 5 000 badrum och på vissa håll är arbetet redan
i gång.

Det tycker Berith Gustafsson är bra. Men hon ogillar den toalettlösning som hon och grannarna är hänvisade till medan avloppen förbättras där hon bor. En tillfällig toalett ställs upp utanför porten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Just på Lidaleden renoveras avloppsrören genom så kallad relining, vilket innebär att ett nytt rör dras i det gamla. Metoden är snabb och billig jämfört med andra. Arbetet tar två dagar.

Annons

– Det är inte så lång tid. Men jag tycker inte det känns bra att behöva gå på toa precis utanför grannarnas fönster. Dessutom är toaletten ofräsch. Det hade varit bättre om vi hade fått använda ett riktigt badrum i en tom lägenhet i stället, tycker hon.

Det är en lösning som används ibland. Men Hyresbostäder har inga lediga lägenheter i området och därför var det inte möjligt den här gången.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

Lars Löfgren, marknadschef hos Hyresbostäder, säger att han förstår att en del hyresgäster tycker att det känns obehagligt.

Annons

– Men det blir så mycket bättre sen och vi hoppas att hyresgästerna kan stå ut med att det blir lite bökigt och stökigt under arbetstiden, säger han.

Läs också Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.