Annons

Tomtköp kan ge 200 bostäder

Norrköping En ny tomtaffär står klar i Norrköping och som möjliggör omkring 200 nya bostäder i inre hamnen. Hyresbostäder och Mannersons förvärvar två kvarter från Forsbecks för 49 miljoner kronor.
Foto: Norrköpings kommun
Hyresbostäder och Manerson förvärvar hamnkvarter i Norrköping.

Det handlar om de två kvarteren Jungfrun 3 och Munken 18 vid den inre hamnen i Norrköping som nu kommer att byta ägare. I dag huserar spannmålsföretaget Forsbecks efterträdare i kvarteren, bland annat ingår det gamla hamnmagasinet Andreas kvarn från 1889 vid Hamnbron. Hyresbostäder har diskuterat ett förvärv av tomterna under en längre tid och nu har affären till sist kommit i mål.

— För att det skulle genomföras behövde Forsbecks hitta någon annan plats att driva sin verksamhet på. Det har löst sig nu och man kommer att flytta till en plats längre ut i hamnen, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Avtalet innebär att Hyresbostäder förvärvar de två tomterna för 49 miljoner kronor, men kommer sälja kvarteret Jungfrun med hamnmagasinet vidare till Mannersons. Kvarteret Munken, som i dag består av silobyggnader, kommer de att utveckla själva.

— De två tomterna skulle kunna ge plats för totalt 200 bostäder. För vår del kan det handla om mellan 100 och 130 lägenheter, säger Lars Löfgren.

Annons

Enligt Löfgren är affären med Forsbecks lite av en sista pusselbit i utvecklingen av inre hamnen. Vissa verksamheter i området kan inte vara kvar vid förvandlingen till bostäder. I somras blev det klart att EON flyttar sin varmvattencentral och när Forsbecks flyttar beskriver han det som att det sista hindret är borta.

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

— Forsbecks kommer behöva tid för sin omlokalisering. Omkring 2020 bör vi kunna påbörja exploateringen av området, säger Lars Löfgren.

 

Annons

 

Läs ocksåAnitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt”Anita Andersson Landegren är hyresgäst hos Hyresbostäder i Norrköping.
Läs också Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.