HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Torbjörn Rönnkvist omvald som regionordförande

Uppsala På helgens regionfullmäktige i Uppsala valdes en ny styrelse. Torbjörn Rönnkvist fortsätter att vara ordförande för Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle i ytterligare två år.
Styrelsen för Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle består av från vänster Rolf Meiding, Torbjörn Rönnkvist, Stefan Åhman, Ulla-Maja Moilanen, Tomas Östling, Catherine Maxdotter, Elin Loberg, Suzanne Jansson, Torbjörn Lööw, Veronica Blom, Hans Eklund, Peter Svensson, Börje Hallberg och Bo Andersson.

Regionfullmäktige gick av stapeln på Viktoria i Uppsala under lördagen. Bland annat valdes en ny styrelse. De flesta omvaldes till sina poster, men styrelsen innehåller några nya namn: Björn Hallberg som varit ersättare blir ordinarie ledamot medan Torbjörn Lööw och Veronica Blom är nya som ersättare.
Budgeten var en viktig punkt på programmet. Under 2018 gick regionen back med 3,5 miljoner kronor. För att komma till rätta med ekonomin krävs fortsatta besparingar.

– Vi fattade beslut om att vi inte ändrar budgeten för 2019 utan att den får ligga fast, säger Torbjörn Rönnkvist.

Läs också”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor

En motion hade lämnats in till regionfullmäktige – från Bollnäs-Ovanåkers styrelse som tycker att boinflytandemedel ska få användas för att finansiera bostadsmöten som lokala hyresgästföreningar har.

Annons

– Hur boinflytandemedel används varierar och beror på de avtal som kommunföreningarna har träffat med allmännyttorna Det ser alltså väldigt olika ut, ibland kan boinflytandemedel användas för att finansiera bostadsmöten på LH-nivå och ibland inte. Motionären var nöjd med svaret, säger Torbjörn Rönnkvist.

 

Annons
Läs ocksåHöga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta"

 

Läs också Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.