Annons

Torsås bostads drabbat av förskingring

Torsås Under semestern försvann 4,4 miljoner kronor från Torsås bostads och Torsås fastighets. En man sitter häktad misstänkt för trolöshet mot huvudman.
Torsås bostads har tillsammans med Torsås fastighets drabbats av en förskingring av sammanlagt 4,4 miljoner kronor. En kommunanställd man är misstänkt.

Den man som misstänks ha förskingrat pengarna är en kommunanställd, men om han är anställd i något av de drabbade bolagen vill inte Magnus Andersson, vd för Torsås bostads och Torsås fastighets, uttala sig om.

– Jag upptäckte det när jag kom tillbaka efter min semester och började jobba 5 augusti, säger han.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

En polisanmälan är gjord och den misstänkte var till en början anhållen i sin frånvaro. Han greps dock i fredags och i dag häktades han av Kalmar tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för sju fall av trolöshet mot huvudman. Han misstänks i omgångar ha fört över 4,4 miljoner kronor från bolagens konton till sitt eget.

Den större delen av det förskingrade beloppet kommer från Torsås fastighets. Båda bolagen har ansvarsförsäkringar vars maxbelopp överstiger den förskingrade summan och det gör att Torsås kommun inte kommer att lida någon ekonomisk skada.

Annons

Kommer hyresgästerna att märka något?

Läs ocksåFörskingringar i Västsverige anmäls inte alltid

– Min förhoppning är att de inte ska göra det, bostadsbolagets hyresgäster tror jag inte kommer att göra det, säger Magnus Andersson.

Men skadan är inte enbart ekonomisk. Magnus Andersson har redan märkt av en betydligt högre arbetsbörda som en följd av det som hänt och även förtroendet för bolagen skulle kunna få sig en knäck, säger han.

– Men förtroendet tror jag inte ska svikta eftersom vi upptäckte väldigt fort att något var fel, att vi hade en kontrollapparat som fungerade.

Annons
Läs ocksåHyresklart i Torsås

Kommer ni att försöka skydda er ytterligare mot sådant här?

– Det kommer jag att gå igenom med styrelse och personal och alla intressenter, men det är alldeles för tidigt att uttala sig om det.

Läs också Nya bostäder med havsutsikt Hyresklart i Torsås Torsås bostads skjuter på hyreshöjningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.