Annons

Trelleborgshem höjer hyrorna med 3,2 procent

Trelleborg ​Förhandlingarna mellan Trelleborgshem och Hyresgästföreningen är klara. Hyrorna höjs från och med årsskiftet med 3,2 procent.

​− Det blir tyvärr en ganska hög hyreshöjning nästa år, men med tanke på omständigheterna är jag ändå relativt nöjd, säger Hyresgästföreningens förhandlingsledare Mats Rönnqvist.

Trelleborgshem hade ursprungligen yrkat på 4,1 procent. Efter hårda förhandlingar gick det kommunala bostadsbolaget med på att sänka kravet till 3,5 procent. Allt för högt, ansåg Hyresgästföreningen och förhandlingen avbröts. Normalt sett ska frågan då avgöras i Hyresmarknadskommittén, men parterna valde istället att återuppta förhandlingarna. 

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

− Hade det här gått till Hyresmarknadskommittén hade det dragit ut på tiden och det ville ingen av oss. Och om vi hade tagit det här till Hyresmarknadskommittén är min bedömning att vi hade hamnat ungefär på den här nivån ändå, säger Mats Rönnqvist.

Kent Jönsson, vd för Trelleborgshem, säger sig vara nöjd med resultatet på 3,2 procent.

Annons
− Det är vad vi behöver för att kunna driva företaget vidare.

Läs också Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna i Sörmland: "Komplicerat" Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" 15 procent högsta yrkandet hittills i Aros-Gävle – se om din värd är med på listan Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.