Annons

Tryggare grannar i centrala Klippan

Klippan Grilla med din granne i en trevlig utemiljö. Det är konceptet som ska få Treklöverns hyresgäster att trivas ännu bättre i Klippan.

​I våras knackade Hyresgästföreningen på i det kommunala bostadsföretaget Treklöverns samtliga lägenheter i Klippan. Syftet var att ta reda på hur hyresgästerna trivdes och vilka önskemål som fanns om förbättringar i boendet.

Nu har Treklövern och Hyresgästföreningen analyserat undersökningen och beslutat att de ska prioritera arbetet med källsortering, grannsamverkan och utemiljön för de boende i centrum. Under hösten kommer alla hyresgäster som anmält att de vill engagera sig att kallas till ett möte. Tony Berglund är ordförande i den lokala Hyresgästföreningen i Klippan. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Grannar kan hjälpa varandra att hålla ett vakande öga på parkeringsplatserna för att minska inbrott och skadegörelse. De kan inventera utebelysningen så att de boende känner sig trygga när de går ut. De kan föreslå nya samlingsplatser där hyresgästerna till exempel kan grilla. Sånt stärker samhörigheten och skapar trygghet, säger han.

Annons
Läs också Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Rånade sin 80-årige granne på mobil och bankkort – mister lägenheten Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.