HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tryggare grannar i centrala Klippan

Klippan Grilla med din granne i en trevlig utemiljö. Det är konceptet som ska få Treklöverns hyresgäster att trivas ännu bättre i Klippan.

​I våras knackade Hyresgästföreningen på i det kommunala bostadsföretaget Treklöverns samtliga lägenheter i Klippan. Syftet var att ta reda på hur hyresgästerna trivdes och vilka önskemål som fanns om förbättringar i boendet.

Nu har Treklövern och Hyresgästföreningen analyserat undersökningen och beslutat att de ska prioritera arbetet med källsortering, grannsamverkan och utemiljön för de boende i centrum. Under hösten kommer alla hyresgäster som anmält att de vill engagera sig att kallas till ett möte. Tony Berglund är ordförande i den lokala Hyresgästföreningen i Klippan. 

Läs ocksåExpert om våldet i hyresområden: ”Vi påverkas när oskyldiga drabbas”Skjutningar gör att folk förblir otrygga

– Grannar kan hjälpa varandra att hålla ett vakande öga på parkeringsplatserna för att minska inbrott och skadegörelse. De kan inventera utebelysningen så att de boende känner sig trygga när de går ut. De kan föreslå nya samlingsplatser där hyresgästerna till exempel kan grilla. Sånt stärker samhörigheten och skapar trygghet, säger han.

Läs också Basket ska blocka otrygghet på Hässle torg efter skottlossning Huvudnycklar till 200 bostäder försvann: Lars-Birger fick vänta i månader på låsbyte Fler värdar använder "outhärdligt ljud" för att stoppa häng i trappan Allt du behöver veta om skyddsrummen där du bor - kommun för kommun

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.