HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tufft krav från Sotenäsbostäder

Sotenäs Sotenäsbostäder vill höja hyrorna med 5,74 procent på kallhyran. – Det är ett tufft krav som inte följer kostnadsutvecklingen i övrigt. Kravet är väl över det nationella snittet som ligger strax under fyra procent, säger Håkan Fridolfsson, förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Det kommunala bostadsbolaget Sotenäsbostäder visar på ökade kostnader för räntor och driftskostnader som skäl för att höja hyrorna.

För en lägenhet med en kallhyra på 4 600 kronor skulle en höjning på 5,74 procent innebära ytterligare 264 kronor i månaden eller 3 168 kronor per år.
De hushåll som själva bekostar sin eluppvärmning kommer att påverkas av höjda elpriser. För de bostäder där värme ingår i hyran tillkommer ett generellt värmeuttag om 105 kronor per kvadratmeter och år. Sotenäsbostäder begär inte på någon höjning av värmeuttaget för 2008.
– Vi kommer nu att noga granska bolagets uppgifter och analysera deras kalkyler. Vi tänker vara väl förberedda när vi sätter oss vid förhandlingsbordet, säger Håkan Fridolfsson.
Förhandlingen inleds den 5 december.

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Luftvärmepumpen sänker Bertils elnota - "Hoppas vi får ner kostnaden med tre fjärdedelar" Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.