Annons

Tufft krav från Sotenäsbostäder

Sotenäs Sotenäsbostäder vill höja hyrorna med 5,74 procent på kallhyran. – Det är ett tufft krav som inte följer kostnadsutvecklingen i övrigt. Kravet är väl över det nationella snittet som ligger strax under fyra procent, säger Håkan Fridolfsson, förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Det kommunala bostadsbolaget Sotenäsbostäder visar på ökade kostnader för räntor och driftskostnader som skäl för att höja hyrorna.

Annons
För en lägenhet med en kallhyra på 4 600 kronor skulle en höjning på 5,74 procent innebära ytterligare 264 kronor i månaden eller 3 168 kronor per år.
De hushåll som själva bekostar sin eluppvärmning kommer att påverkas av höjda elpriser. För de bostäder där värme ingår i hyran tillkommer ett generellt värmeuttag om 105 kronor per kvadratmeter och år. Sotenäsbostäder begär inte på någon höjning av värmeuttaget för 2008.
– Vi kommer nu att noga granska bolagets uppgifter och analysera deras kalkyler. Vi tänker vara väl förberedda när vi sätter oss vid förhandlingsbordet, säger Håkan Fridolfsson.
Förhandlingen inleds den 5 december.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.