HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tunabyggen säljer för 200 miljoner

Borlänge Tunabyggens styrelse har sagt ja till att sälja lägenheter till ett värde av 200 miljoner. Lägenheterna ligger i Lisselhagen och på Bullermyren.
Tunabyggen har beslutat sälja 253 lägenheter, bland annat de senast byggda husen i kvarteret Lisselhagen. Arkivfoto: LENA MATTSSON

Kommunala Tunabyggen tog beslutet på sitt styrelsemöte i fredags och igår informerades hyresgästerna. Hyresgästföreningen har tidigare kritiserat planerna som man menar bara stärker ekonomin på kort sikt. Föreningen har också samlat namn mot försäljningsplanerna.

Vd Jörgen Olsson skriver i informationen till hyresgästerna att pengarna från försäljningen ska användas till nyproduktion av lägenheter och att fastigheterna med stor sannolikhet kommer att säljas under nästa år.

Läs ocksåTvå lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

– Tunabyggens yttersta ambition är att hitta en framtida ägare som tar ett långsiktigt ansvar för drift och skötsel av fastigheten och kontakterna med hyresgästerna. Vi kommer att vara noga med att bedöma köparens seriositet och syn på långsiktighet i fastighetsförvaltning innan en försäljning sker, avslutar Jörgen Olsson informationsbrevet.

Läs mer om Hyresgästföreningens invändningar här:

Läs också"Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrningAirbnb och pengar.

www.hemhyra.se/dalarna/stora-affarer-pa-gang-i-dalarna-hyresgastforeningen-sager-nej artikeln publicerad i november i år.

www.hemhyra.se/dalarna/ja-till-forsaljng-av-serviceboenden artikeln publicerad i juni 2013.

www.hemhyra.se/dalarna/dalakommuner-vill-salja artikeln publicerad september 2012.

Läs ocksåOckupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

www.hemhyra.se/dalarna/falun-och-borlange-vill-salja-ut artikeln publicerad november 2011.

Fakta: Detta säljs

Lisselhagen 4, tre fastigheter byggda 2012.
Hagavägen 61-71, 76 A, B, C, 78 A, B, 80 A, B, 82 A, B.
Bondegatan 11 A-C.
Vallgatan 6 A, B, 8 A, B, 10 A, B, 12 A, B.

Läs också Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda (V) tar strid mot försäljning av Alingsåshems lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.