HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tunabyggens försäljning klar

Dalarna Stålbo Borlänge AB är ny ägare till 503 av kommunala Tunabyggens lägenheter på Bullermyren och Tjärna Ängar. Företaget har sedan tidigare lägenheter ibland i annat Kvarnsveden och Avesta. Huvudkontoret finns dock i Kiruna.
Försäljningen av 503 kommunala lägenheter på Tjärna Ängar och Bullermyren är klar. Köpare är Stålbo Borlänge AB med huvudkontor i Kiruna.

Tunabyggen säljer alltså 503 lägenheter av sina lägenheter på Bullermyren och Tjärna Ängar till Stålbo Borlänge AB. Lägenheterna ligger på Allfarvägen 69-77, Betesgatan 12-14 och Plogstigen 2-24.

Den nye ägaren Stålbo Borlänge AB äger sedan tidigare, genom sitt moderbolag Fastighetsmästaren AB, bostäder i Kvarnsveden och på Sims myr. Företaget har också lägenheter i Avesta, Kiruna, Haparanda och Gällivare. Huvudkontoret ligger i Kiruna.

Läs ocksåUnga vill hellre äga än hyra

– Vår yttersta ambition har varit att hitta en ägare som tar ett långsiktigt ansvar för drift och skötsel av fastigheten, för kontakterna med hyresgästerna och för Borlänges fortsatta utveckling. Vår bedömning är att köparen är en seriös aktör, säger Kenneth Persson, ordförande i Tunabyggen i ett pressmedelande.

Hur mycket Stålbo betalar för lägenheterna framgår inte av pressmeddelandet. Tunabyggen skriver att tanken är att pengarna från försäljningen ska gå till att renovera lägenheter och till nybyggnationer.

Patrik Junkka, vd för Stålbo Borlänge AB kommenterar köpet så här:

Läs ocksåVägrar betala hyra för "skitstället" efter vräkning

– Vi är en långsiktig förvaltare av hyreslägenheter. Vår ambition är att bedriva verksamheten i samma anda och med samma tänk som nuvarande ägare. Att vi blir nya ägare av fastigheten innebär egentligen inga förändringar för hyresgästerna.

Övertagandet sker 3 september i år. Hem & Hyra skrev om försäljningsbeslutet när det togs i Tunabyggens styrelse i slutet av november i fjol. Läs den artikeln här.

Läs också Åfas vd: "Inte orimligt att höja hyran med 5 procent" Här finns allt om stadsflytten De vill frigöra stora hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.