Annons

Tvångsförvaltning i Högsby efter obetalda räkningar

Högsby Sedan i början av sommaren har hyresgästerna själva betalat för el, vatten och värme. Men när en toalett i källaren gick sönder kunde ingen hjälpa dem.

Hyresnämnden har meddelat ett interimistiskt beslut om tvångsförvaltning av fastigheten på Storgatan i Högsby. Hyresvärden T & K fönster har inte kunnat nås för delgivning av ansökan om tvångsförvaltning och har under lång tid inte heller varit anträffbar för hyresgästerna.

Det ledde till slut till att hyresgästerna i maj eller juni började använda sina hyror för att betala räkningar för el, vatten och värme. Hade de inte gjort det hade leverantörerna stängt av tillförseln. För att klara situationen har hyresgästerna varit tvungna att betala mer än vad de har i hyra. För att få hjälp vände sig hyresgästerna till Hyresgästföreningen som ansökte om tvångsförvaltning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nyligen gick en toalett i källaren sönder och hyresgästerna var tvungna att stå en hel natt för att ösa vatten. När de kontaktade den VVS-firma som brukat hjälpa till i fastigheten fick de ingen hjälp med motiveringen att hyresvärden inte betalar sina fakturor.

Till förvaltare har Högsby bostads utsetts. Det är alltså nu Högsby kommuns allmännyttiga bostadsföretag som tar emot hyrorna och betalar räkningarna.

Annons

Vad ska ni göra nu?

Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

– Jag måste ta reda på vad de har för hyra och sådana saker. Det är mycket research för det finns inga handlingar i ärendet, säger Jan-Erik Emrin på Högsby bostads.

Även vilka skulder som finns till el- och värmeleverantörer måste han ta reda på och kontakta hyresgästerna.

– Förhoppningsvis har vi rett ut allt det här till nästa vecka.

Annons
Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.

Eftersom fastighetsägaren är oanträffbar måste Jan-Erik Emrin också se till att få tag i en nyckel så att det går att komma in i fastigheten.

Ett slutgiltigt beslut om tvångsförvaltning kan fattas om eller när hyresvärden tagit del av ärenden.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.