Annons

Tvångsförvaltning i Krylbo

Avesta Hyresnämnden har beslutat att Rivellas fastigheter i Krylbo och Karlbo ska tvångsförvaltas i tre år. Gamla byn, Avestas kommunala bostadsföretag, tar nu över.

Den här gången gick hyresnämnden i Västerås på Hyresgästföreningens linje. I dag tog nämnden beslutet att Rivellas lägenheter i Krylbo och Karlbo ska tvångsförvaltas av det kommunala bostadsföretaget Gamla Byn.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att det är fastighetsägarens uppgift att se till att förvaltningen av fastigheterna fungerar och att Rivella inte kan komma undan det ansvaret genom att skylla på att det inte fungerat med de förvaltare man anlitat som företaget gjorde under förhandlingen i förra veckan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nämnden ser också allvarligt på att Rivella inte betalar sina fakturor för värme och vatten i tid. Under våren har till exempel varmvattnet stängts av på grund av att leverantören inte fått betalt.

Hyresnämnden menar sammanfattningsvis att Rivella inte uppfyller de krav som hyresgästerna enligt lag kan ställa på ”sundhet, skick och ordning” och därför beslutar hyresnämnden att fastigheterna från och med nu ska tvångsförvaltas.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.