HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvångsförvaltning i två år för Högsbyvärd

Högsby Det blir tvångsförvaltning av tre hus i Högsby kommun som ägs av Owe Andersson. Han har varit svår att nå och har heller inte skött betalningarna av räkningarna för fastigheterna.

Hyresgästerna i de tre husen har fått stå ut med att de obetalda räkningarna lett till hot om avstängning av vatten, avlopp och renhållning. I ett av husen som ligger i Berga har värmen varit avstängd sedan oljan till värmepannan tog slut. Det var i mitten av februari.

Även vattnet har varit avstängt.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Att läget är sådant har lett till att hyresgästerna är oroliga för vad som kommer att hända med deras boende.

Hyresgästerna betalar sin hyra till en person som också är hyresgäst i en av fastigheterna. Men de har vittnat om att de inte tycker att hon sköter betalningarna för till exempel vatten och avlopp. De är också oroliga för vad som kommer att hända i framtiden eftersom de hört att hon ska flytta.

Fastighetsägaren själv, Owe Andersson, var inte närvarande på hyresnämndens sammanträde, han har inte heller lämnat något yttrande till nämnden som därför enbart hade Hyresgästföreningens uppgifter att gå på.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Beslutet blev att Owe Anderssons fastigheter ska tvångsförvaltas i två år från och med i dag.

Till förvaltare utsåg hyresnämnden Magnus Sandholm. Han bor i Högsby och äger Sandholms färg & golv som utför arbeten med måleri, golv och byggen. Han äger en fastighet med hyreslägenheter och lokaler och har sedan tidigare vaktmästeriuppdrag.

Läs mer:

Läs ocksåBombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt"Åsa och Katarina är rädda för grannen, som dömts för att ha haft explosiva ämnen i sin bostad. Bland annat hittade polisen 40 kilo ammoniumnitrat i en flyttkartong.

Högsbyhus kan tvångsförvaltas

Läs också Beslutet: Joakims värd måste sluta dumpa hyresgästernas sopor Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.