Annons

Tvättade för ofta – fick återlämna tvättnycklar

Karlstad Kan man göra det för ofta? Tvätta alltså. Hyresgästerna tvättade så mycket att värden krävde nycklarna åter och bytte lås. Helt okej - enligt hyresnämnden.

Elva gånger per månad är för ofta. Det tyckte hyresvärden och återkrävde nycklarna till tvättstugan från ett par i Karlstad.

Hyresvärden hade gjort i ordning ett tvättutrymme i parets lägenhet när de flyttade in. Ändå började de använda den gemensamma tvättstugan.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Och de tvättade så mycket att grannarna klagade. Enligt hyresvärden så ofta som elva gånger per månad. Tvättiderna tog slut och grannarna i lägenheterna närmast tvättstugan stördes av maskinljuden.

Annons

Efter en överenskommelse skulle paret få tvätta lakan i den större gemensamma tvättstugan en gång i månaden, resten av tvätten skulle skötas i det egna tvättutrymmet i lägenheten. Men när paret ändå fortsatte att tvätta oftare än så och vägrade lämna tillbaka nycklarna – bytte hyresvärden helt enkelt lås in till tvättstugan.

Och nu har hyresnämnden sagt sitt:

Annons
Läs ocksåSexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Hyresvärden hade rätt att kräva nycklarna åter och byta lås.  Paret har överanvänt tvättstugan och grannarna har störts samtidigt som de haft ett eget tvättutrymme i lägenheten.

Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.