Annons

Tvättade för ofta – fick återlämna tvättnycklar

Karlstad Kan man göra det för ofta? Tvätta alltså. Hyresgästerna tvättade så mycket att värden krävde nycklarna åter och bytte lås. Helt okej - enligt hyresnämnden.

Elva gånger per månad är för ofta. Det tyckte hyresvärden och återkrävde nycklarna till tvättstugan från ett par i Karlstad.

Hyresvärden hade gjort i ordning ett tvättutrymme i parets lägenhet när de flyttade in. Ändå började de använda den gemensamma tvättstugan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Och de tvättade så mycket att grannarna klagade. Enligt hyresvärden så ofta som elva gånger per månad. Tvättiderna tog slut och grannarna i lägenheterna närmast tvättstugan stördes av maskinljuden.

Annons

Efter en överenskommelse skulle paret få tvätta lakan i den större gemensamma tvättstugan en gång i månaden, resten av tvätten skulle skötas i det egna tvättutrymmet i lägenheten. Men när paret ändå fortsatte att tvätta oftare än så och vägrade lämna tillbaka nycklarna – bytte hyresvärden helt enkelt lås in till tvättstugan.

Och nu har hyresnämnden sagt sitt:

Annons
Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.

Hyresvärden hade rätt att kräva nycklarna åter och byta lås.  Paret har överanvänt tvättstugan och grannarna har störts samtidigt som de haft ett eget tvättutrymme i lägenheten.

Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.