Annons

Uddevallahem höjer hyran med 0,59 procent

Uddevalla Varmhyran höjs med 0,59 procent. Kallhyran med 0,5. Så blev uppgörelsen mellan Uddevallahem och Hyresgästföreningen. Höjningen gäller från den första april.

Den nya hyran är klar för Uddevallahems 4 300 lägenheter. För de som har varmhyra, vilket är de allra flesta, blir höjningen 0,59 procent. Medan de som har kallhyra får en höjning på 0,5 procent. 

Stiftelsen kom med sitt yrkande i början av februari. Man ville höja hyran med 1,33 procent och hänvisade till allmänna kostnadsökningar så som löneökningar samt högre taxor för fjärrvärme och vatten. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vårt ursprungliga krav hade gett oss ökade intäkter på omkring 3,5 miljoner kronor. Nu får vi nöja oss med 1,5 miljoner och ska jag vara ärlig så täcker det inte våra löpande kostnader, säger Uddevallahems vd Thomas Aebeloe och fortsätter:

– Samtidigt har jag förståelse för att jag vi landar där vi gör, med tanke på omvärlden och ränteläget. 

Annons

Inför förhandlingen tryckte Hyresgästföreningens på att kommunens sänkning av borgensavgiften, från 0,49 till 0,39 procent, borde dra ner Uddevallahems hyreskrav. Aebeloe medger att stiftelsens yrkande skulle ha varit ännu högre utan sänkningen. Men tycker inte att man ska lägga alltför stor vikt vid den faktorn. 

Läs ocksåDiana jobbar för att fler ska engagera sig

– Borgensavgiften ligger fortfarande som en kostnad för oss, säger han. 

Björn Karlsson skötte förhandlingarna från Hyresgästföreningens sida. Han är nöjd med resultatet. 

 – De här procentsatserna ligger i linje med andra uppgörelser i år och förhandlingen med Uddevallahem var konstruktiv och lösningsinriktad. Det gynnar hyresgästerna. 

Annons
Läs ocksåIngen lek att göra parksäsongen säker för barnen

LÄS MER:

Lista över samtliga färdiga hyresuppgörelser med kommunala bostadsbolag i Västra Götaland. 

Läs också Joakim tar kampen mot Uddevallahem - "oklara regler om rökning" Lena har varit Tallvägen trogen sedan barnsben: "Härifrån flyttar man inte frivilligt" Emma drog vinstlotten - vann ett eget hem i Uddevalla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.