Annons

Unga är en utmaning

Jämtland Ungdomar uppger att det är svårt att få tag i ett boende och de engagerar sig gärna. Trots det lyckas inte Hyresgästföreningen locka unga.
Foto: Göran Lindh
Anton Landehag, Ungdomsbarometern

Vill ungdomar engagera sig i samhällsfrågor? I så fall inom vilka områden? Frågor som i dag diskuterades när Hyresgästföreningen region Norrland i Sollefteå samlade personal och regionstyrelse.
– Klart är att ungdomar vill engagera sig i olika frågor. Saker som är viktiga för en själv, säger Anton Landehag på Ungdomsbarometern.
Han var inbjuden till mötet för att berätta om resultatet av Ungdomsbarometern 2016 och då i synnerhet ungas vilja att engagera sig. Men för Hyresgästföreningen är det svårt att locka till sig ungdomar. Trots att barometern med tydlighet visar att boendefrågan är viktig för unga.
I Ungdomsbarometern 2016 framgår att bland annat att knappt hälften av alla unga upp till 25 år har flyttat hemifrån, på grund av bostadsbrist och dyra hyror. Kanske därför två av tre unga anser att det ska finnas garantier på boenden ska finnas. Framför allt tycker tjejerna som svarade på frågorna att boende är en rättighet.
– För Hyresgästföreningen är det viktigt att hitta ett sätt att kanalisera ner ungas engagemang och boendet tillsammans. Det skulle kunna få fler unga att jobba aktivt med bostadsfrågan i mer organiserad form, säger Anton Landehag.
Hur Hyresgästföreningen ska gå tillväga för att fånga ungas intresse fick inget svar. Men mötets deltagare satte genast igång ett arbete med att hitta rätt väg framåt.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.