Annons

Upp till kamp mot mopparna

Norrköping Ett ovanligt demonstrationståg ringlade fram i Ringdansen. Hyresgäster och hyresvärd tog plakaten till hjälp mot buskörningarna med mopeder i området.
Foto: Jakob Kindesjö
, , ,

Under kvällen samlades ett tiotal boende och personal från Hyresbostäder för att demonstrera mot mopedåkarna. Med egentillverkade plakat som ”Ingen buskörning inom ringarna” drog tåget fram genom hyreshusområdet i hopp om att få mopedisterna att ändra sitt beteende.

– Jag tycker det är hemskt. De kör omkring i hög fart och tar ingen hänsyn, fast att det är barn som leker här i området. Jag har nästan trillat omkull när de kommit framrusande, säger Pim Elfving, en av de boende som gick med i tåget.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förra året visade en hyresgästundersökning att 40 procent av de boende störs av buskörningarna i området. Det handlar om att mopederna far fram i hög fart där det inte är tillåtet, inne på gårdarna och nära lekplatserna, och att boende störs av ljudet särskilt på kvällarna.

Annons

– Vi vill att det ska vara ett tryggt område och att man ska kunna låta barnen leka ute utan att vara orolig för att något ska hända, säger Nicola Westerberg, distriktschef för Söderstaden på Hyresbostäder, som tagit intitiativet till demonstrationen.

Ideen till mopedmanifestationen fick hon från en hyresvärd i Stockholm, som har lyckats minska buskörningarna. Att försöka prata med mopedåkarna direkt har inte hjälpt.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Jag tror inte att de här mopedåkarna är ute för att förstöra för några andra, utan jag tror de egentligen förstår vad vi menar. Men jag tror det här är ett bättre sätt, att vi gör det gemensamt, än att vi själva ska stå där med några pekpinnar, säger Nicola Westerberg.

Annons
Läs också Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.