Annons

Uppsagd för störningssamtal

Umeå Värden ansåg att hyresgästen ringde för mycket till störningsjouren. En hyresgäst, vi kallar henne Anna, bor tillsammans med sina vuxna barn hos bostadsbolaget Bostaden i Umeå AB. Hon har blivit uppsagd på grund av att hon ringt störningsjouren för ofta.​

​ – Jag gnäller inte om mina grannar spelar musik eller springer runt i lägenheten på kvällarna. Men efter midnatt tycker jag att man ska slippa höra grannarna gå på som om det vore dag, säger Anna. Det handlar inte om att avstyra fester och bråk. Störningarna har gällt en granne som jobbat sent på kvällen och sedan kommit hem med vänner och tittat på tv och lyssnat på musik långt in på morgontimmarna i ett hus som är lyhört.

Annons
–Störningarna har varit föremål för prövning i hyresnämnden i form av ansökan om åtgärdsföreläggande. Innan beslut togs i ärendet valde hyresgäster att flytta, säger Magnus Söderlind, Annas juridiska ombud.
 
I början vände sig Anna till kvartersvärden och bad om hjälp, men när inget hände ringde hon störningsjouren. Anna har nu blivit uppsagd från sin lägenhet. Varken Anna eller barnen får stå i bostadskö hos Bostaden i Umeå.
Kenneth Johansson, som är ansvarig för störningsärenden hos Bostaden i Umeå, bekräftar att Anna och hennes familj inte kommer att erbjudas någon lägenhet hos dem i framtiden.
– Jag vill inte gå in på ett enskilt ärende men vi måste få slut på bagatellanmälningar. I hyreslagen §25 står det om sundhet och skick och vi anser att detta faller under den paragrafen, avslutar Kenneth Johansson.
Magnus Söderlind, säger att de har bestridit uppsägningen.
– Jag känner mig kränkt och vill få upprättelse, säger Anna som nu tillsammans med sina barn söker efter en annan bostad.
 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner Kvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i huset Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.