Annons

Uppsagd man vill ha hyran tillbaka

Örebro En man som hotas med uppsägning på grund av sitt hotfulla beteende i Lindesbergs kommun, har kontrat med att kräva tillbaka hyra från sin hyresvärd.
Foto: Anna Rytterbrant
Hyrestvisten mellan de två männen fick avgöras av Örebro tingsrätt. Förutom att betala hyresskulden på 230 000 kronor måste hyresgästen även betala villaägarens rättegångskostnader på drygt 100 000 kronor.

Mannen, som är i 55-årsåldern och bor på en mindre ort i Lindesbergs kommun, har enligt sin privata hyresvärd uppträtt hotfullt mot både hyresgäster och hyresvärdens anställda.

Redan sommaren 2017 sände hyresvärden ett varningsbrev till 55-åringen för att få honom att lugna ner sig. Han har enligt hyresvärden gjort sig skyldig till fylla, skadegörelse i fastigheten, hotat hyresvärdens tillsyningsman, varit aggressiv mot andra hyresgäster genom att dunka, slå och skrika i trappuppgången där han också ska ha skräpat ner.

Men brevet hjälpte inte.

I handlingarna finns beskrivet hur mannens hundar ska ha både blivit misshandlade av mannen men också gått till attack mot grannar och deras besök. Andra beskrivningar handlar om hur mannen springer efter grannar och slår på bilar där de sökt skydd eller hur han ligger utanför en grannes dörr så att hen inte kan komma ut. Vid flera tillfällen har polis och ambulanspersonal varit på plats för att ta han om mannen.

Till slut fick hyresvärden nog och har nu sagt upp mannen.

Men 55-åringen vill inte flytta.

Han skriver till hyresnämnden att allt är hittepå och falska anklagelser. Han skriver att det inte förekommit ”några onödiga ljud eller annat” från hans lägenhet.

I stället vill mannen att hyresnämnden ska besluta om att han ska få återbetalning på hyran eftersom inomhustemperaturen varit för låg de vintrar han bott där. Han menar att fönstren är otäta och att elementen inte fungerar. Han skriver också att han hoppas att ”hotet om vräkning ogiltigförklaras av nämnden”.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.