HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Utredning av förfalskade intyg växer

Uppsala Åklagare i Uppsala utreder 15 fall av misstänkt förfalskade intyg som använts för att söka bostad. Nu har ytterligare ett 20-tal anmälningar kommit in.
Foto: Petra Marandi Roos
Åklagare och polis i Uppsala utreder 15 fall av misstänkt urkundsförfalskning i samband med bostadssökande. Nu växer utredningen ytterligare.

– Det är inte fel att säga att utredningen växer, säger kammaråklagare Tomas Eriksson som är förundersökningsledare.

Sedan i somras utreder han 15 ärenden som handlar om misstänkta förfalskade arbetsgivar- och anställningsintyg som använts i samband med ansökningar till Uppsala bostadsförmedling.

Läs ocksåTrodde att lägenheten var hemsökt – tände eld på sovrummet

– Vi har hållit flera förhör, och inget ärende har skrivits av, säger Tomas Eriksson.

Nu har ytterligare ett 20-tal anmälningar om misstänkta förfalskade intyg lämnats in, som väntar på utredning.

– Det är anmälningar som kommit in från ett av våra större bostadsbolag. Jag har tittat på dem och det rör sig om ungefär samma misstankar som i de första ärendena.

Läs ocksåDe fann lägenhet via Facebook: "Gäller att vara uppmärksam"

Tomas Eriksson räknar med att kunna avsluta förundersökningen i de första 15 ärendena innan jul, medan de resterande 20 kommer att bli klara först i vår.

– Om jag vore en person som övervägde att förfalska handlingar för att lämna in till en myndighet skulle jag avråda från det just nu, oavsett vad man har för motiv. Vi har ögonen på det här nu och det finns risk för att man blir lagförd, säger han.

Läs också Kvinna attackerade granne med kniv - fick bo kvar i nio månader Hyresvärden trodde att paret bluffade – men nu får kvinnan rätt till lägenheten Fyrbarnspappan misshandlade tidningsbud – familjen riskerar vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.