Annons

Vandrar för ökad trygghet i Umeå

Umeå ​Umeås bostadsområden ska bli tryggare. Därför genomför AB Bostaden ett 40-tal vandringar denna höst. Även polisen finns på plats och alla hyresgäster bjuds in. – Vi vill verkligen att hyresgästerna ska vara med. Det viktigaste för oss är att veta vad de tycker, säger Mikael Lundgren, AB Bostaden.

​Skumma platser, trasiga gatlampor, för höga buskar. Det är mycket som kan göra att ett bostadsområde känns otryggt.

– Vi har ju inte personal ute så ofta på kvällstid, nu vill vi få chansen att se det som hyresgästerna ser. Det är de som vet vilka de skumma platserna är, säger Mikael Lundgren.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Först ut i AB Bostadens trygghetssatsning är Tunnelbacken, där det kommer att vandras på torsdag denna vecka. Sedan följer ytterligare ett 40-tal vandringar fram till jul. Polisen finns med, likaså kvartersvärdar och kvartersråd. Dessutom bjuds samtliga hyresgäster i respektive område in.

Kvartersvärdar och fastighetsskötare har genomgått en utbildning av polisen inför trygghetsvandringarna. Efter varje vandring görs en lista på saker som ska åtgärdas i bostadsområdena för att öka tryggheten.

Annons
Läs också Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Rånade sin 80-årige granne på mobil och bankkort – mister lägenheten Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.