Annons

Vandrarhem i Halmstad ska ge hemlösa tillfälligt boende

Halmstad Halmstad kommun satsar på ett vandrarhemsliknande boende för stadens hemlösa. Boendet kommer att drivas av Halmstads Kristna Råd.
Foto: Fredrik Rubin
trycket är stort på Hemlösas hus servering. Här arbetar bland andra Yvonne Rydén och Carina Tegnér.

Verksamheten kommer att finnas dygnet runt året runt på Söderlingsgatan i Halmstad. Än finns inget öppningsdatum men det kommer att starta snarast. Kommunen står för notan och Halmstads Kristna Råd står för skötseln. Till en början kommer det att finnas tio platser men målet är att det ska bli 20.

Det är inget härbärge i traditionell mening där gästerna måste vara ute klockan åtta på morgonen. Tanken är att det mer ska likna ett vandrarhem där gästen kan ha sina saker på rummet och vara kvar under en längre tid.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Vi tror att den här formen kommer att skapa mer trygghet. Det ger också personalen möjlighet att motivera och stötta på ett annat sätt för att hitta vägar ut ur hemlösheten, säger Mikaela Waltersson, (M) ordförande i socialnämnden i Halmstad.

Annons

Hon poängterar att det är viktigt att det inte är kommunen som driver vandrarhemmet utan en förening.

− Många av de här personerna har dåliga erfarenheter av myndigheter. Därför är det en förutsättning att det är en förening som driver det som kan hjälpa till att skapa förtroende.

Läs ocksåHemlösa får egen lägenhet i ny satsning – Huddinge kommun inför Bostad förstAza Cheragwandi, (S), kommunalråd i Huddinge.

Enligt Mikaela Waltersson finns det ett tjugotal personer som är ”permanent” hemlösa i Halmstad idag. Halmstads Kristna Råd består av olika kristna föreningar i Halmstad.

Annons
Läs också Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Barnfamilj på nio personer kastas ut efter sena hyror – Valentine: ”Det här kommer bli jättesvårt” Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.