HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vandrarhem i Halmstad ska ge hemlösa tillfälligt boende

Halmstad Halmstad kommun satsar på ett vandrarhemsliknande boende för stadens hemlösa. Boendet kommer att drivas av Halmstads Kristna Råd.
Foto: Fredrik Rubin
trycket är stort på Hemlösas hus servering. Här arbetar bland andra Yvonne Rydén och Carina Tegnér.

Verksamheten kommer att finnas dygnet runt året runt på Söderlingsgatan i Halmstad. Än finns inget öppningsdatum men det kommer att starta snarast. Kommunen står för notan och Halmstads Kristna Råd står för skötseln. Till en början kommer det att finnas tio platser men målet är att det ska bli 20.

Det är inget härbärge i traditionell mening där gästerna måste vara ute klockan åtta på morgonen. Tanken är att det mer ska likna ett vandrarhem där gästen kan ha sina saker på rummet och vara kvar under en längre tid.

Läs ocksåHannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva”Hanna Veretennykova och Oleg Makarov med barnen Maria och Michael är flyktingar från Charkiv i Ukraina. Tack vare massflyktsdirektivet kan de stanna i Sverige, men det går för närvarande inte att komma vidare i asylprocessen.

− Vi tror att den här formen kommer att skapa mer trygghet. Det ger också personalen möjlighet att motivera och stötta på ett annat sätt för att hitta vägar ut ur hemlösheten, säger Mikaela Waltersson, (M) ordförande i socialnämnden i Halmstad.

Hon poängterar att det är viktigt att det inte är kommunen som driver vandrarhemmet utan en förening.

− Många av de här personerna har dåliga erfarenheter av myndigheter. Därför är det en förutsättning att det är en förening som driver det som kan hjälpa till att skapa förtroende.

Läs ocksåNytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Enligt Mikaela Waltersson finns det ett tjugotal personer som är ”permanent” hemlösa i Halmstad idag. Halmstads Kristna Råd består av olika kristna föreningar i Halmstad.

Läs också Svalt intresse för statliga pengar – men Uppsala ger Bostad först en ny chans Gravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen” Allt fler osäkra kontrakt i Göteborg – privatvärdarna har flest

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.