Annons

Vänersborgsbostäder vill höja hyrorna

Vänersborg Vänersborgsbostäder har begärt förhandling med Hyresgästföreningen om att få höja hyrorna från den 1 januari 2008. Bolaget vill höja hyrorna med 3,9 procent och hänvisar till höjda kapitalkostnader samt ökade underhålls- och driftskostnader.

För en normalstor trea med en hyra på 4 800 kronor skulle detta innebära ytterligare 187 kronor i månaden eller 2 246 kronor per år.

Annons
– Det är ett tufft krav som slår hårt. Vi kommer nu att noga granska bolagets uppgifter och analysera deras kalkyler, säger Håkan Fridolfsson, förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Segdragen förhandling över - Vänersborgsbostäder höjer hyran med 4,48 procent Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.