Annons

Varbergsvärdar höjer hyran

Varberg Om några veckor höjs hyran hos en rad privata hyresvärdar i Varberg. Det står klart efter förhandlingar med Hyresgästföreningen. 2 200 hushåll berörs.

Det är två olika uppgörelser som nu presenteras för hyresgästerna. Den ena gäller privata Varbergsvärdar som valt att låta ombudet Fastighetsägarna GFR förhandla hyrorna.

Diskussionerna med Hyresgästföreningen inleddes i oktober. Från början låg budet på ungefär 1,9 procent. Nu står det klart att de värdar som förhandlat via Fastighetsägarna GFR får höja hyrorna med mellan 0,3 och 1,2 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

För den som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor motsvarar det en höjning på mellan 18 och 72 kronor i månaden.

Annons

Den andra uppgörelsen gäller ett antal privata hyresvärdar i Varberg som i stället har förhandlat via ombudet RCB Fastighetsförvaltning. Där har förhandlingarna resulterat i hyreshöjningar på mellan 0,5 och 0,9 procent.

De nya hyrorna gäller från och med årsskiftet. Totalt berörs ungefär 2 200 hushåll.

Annons
Läs ocksåSå fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det”En äldre, kortklippt kvinna som står i ett rum med flera gröna krukväxter och prydnadssaker, bland annat en tomte. I bakgrunden en katt.
  • Här hittar du färdiga hyresuppgörelser för Halland 2017.
  • Så här mycket har hyrorna höjts i Halland i år.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Första hyrorna avgjorda av skiljeman – resultatet: 5,3 procent i Göteborg Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Efter klagomålen: Konkurrensverket utreder inte fjärrvärmepriserna Krävs på 10 år gammal hyra – därför kan hyresgästen tvingas betala

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.