Annons

Värd förbjuds hyra ut – men håller sig borta

Eslöv Miljöförvaltningen anser att ingen kan bo i det nedgångna huset och förbjuder värden att hyra ut. Men så länge han håller sig borta kan han inte stoppas.

Hyresvärden har inte svarat på vanlig post och inte heller tagit emot rekommenderade brev från förvaltningen miljö- och samhällsbyggnad i Eslöv. Nu blir det polisen som får försöka få tag på mannen för att delge honom beslutet om att han inte längre får hyra ut bostäder i huset på Norregatan. Först när han anses delgiven kan beslutet börja gälla. Beslutet bygger på att han inte har åtgärdat allvarliga brister, bland annat mögel och avsaknad av brandskydd.

Ägaren är känd hos hyresnämnden där flera av hans hus har varit uppe för prövning. Han finns också med på Hem&Hyras Svarta listan. Det aktuella huset var fram tills i juli tvångsförvaltat, men då bolaget som tillfälligt förvaltade det avsade sig uppdraget och hyresnämnden inte kunde hitta någon annan upphörde tvångsförvaltningen. Idag är huset återigen enbart ägarens ansvar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Annons

Bilden ovan är från källaren i ett av hans andra hus som fram till nyligen var tvångsförvaltat. Mer om det kan du läsa här.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Värd får advokatkritik för onödig rättegång – stämde hyresgäst som sa upp kontraktet Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Värden som stämmer sina hyresgäster kan granskas av Advokatsamfundet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.