HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värd hotas av vite på 340 000 kronor för brister i hyresvilla

Haninge En hyresvärd rättade inte till brister i en hyresvilla på Dalarö. Nu kräver hyresgästen och Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund att hyresvärden ska betala 340 000 kronor i vite om inte felen åtgärdas.
Ingen duschdörr och flagnande fasad. Mikael Trolin har gått till hyresnämnden för att få bristerna åtgärdade.

Tvisten mellan hyresgästen Mikael Trolin och hans hyresvärd har pågått sedan 2015. Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har krävt att det fuktskadade badrummet och krypgrunden i hyresvillan ska rättas till, men trots föreläggande om vite på 90 000 kronor, är bristerna kvar.

I höstas möttes Mikael Trolin och hyresvärden i hyresnämnden och var överens om vilka brister som skulle rättas till. Men inget hände. Nu går hyresgästen och Hyresgästföreningen in till hyresnämnden en gång till.
– De har bara åtgärdat en av 14 brister, det är galet och obegripligt. Tragiskt att ett gammalt fint kulturhus får förfalla så här, säger han.

Läs ocksåKlartecken för p-plats i hyresgästens trädgård

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här och gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Det fuktskadade badrummet är klart och går att använda men det saknas en skjutdörr till duschen.
– Byggbolaget åkte härifrån i september och ännu idag har de inte kommit och satt dit skjutdörren. De lämnade också massa skräp från renoveringen, kakel, ruttna plankor och annat i en hög här utanför, säger han.

Karin Andersson, avdelningschef på Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, skriver i ett mejl att hyresvärden har åtgärdat vissa brister. Men att föreläggandet med vite kvarstår.

Läs ocksåHyresvärd grävde upp hyresgästernas trädgård

– Vi vet att hyresvärden har gjort åtgärder i badrummet men nu ska vi bedöma om det är tillräckligt, skriver hon i en kommentar.

Hem & Hyra har sökt hyresvärden för en kommentar utan att lyckas. Vi kommer att uppdatera artikeln vid senare tillfälle.

Läs också Brister på Stensiken skapar otrygghet - Maritha: "Har inte varit i källaren på tio år" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.