HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klartecken för p-plats i hyresgästens trädgård

Haninge Haninge kommun har sagt ja till att en värd får bygga tre parkeringsplatser i en trädgård. Märkligt beslut menar hyresgästen Mikael Trolin som hävdar att trädgården ingår i hans hyra och nu överklagar beslutet.

Hem  & Hyra har tidigare skrivit om tvisten mellan en hyresvärd och en hyresgäst som hyr en hyresvilla på Dalarö. Nu har hyresgästen Mikael Trolin gått till hyresnämnden och kräver att  nämnden förelägger värden att rätta till brister i lägenheten men också återställer villans trädgård som hyresvärden har börjat gräva upp för att bygga p-platser.

Mikael Trolin kräver även nedsättning av hyran och att värden ska betala 150 000 kronor om inte bristerna rättas till.

Läs ocksåHyresvärd grävde upp hyresgästernas trädgård

– Det är min trädgård som jag hyr och där vill han bygga parkeringsplatser, säger han.

Parallellt har Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund konstaterat fuktskador i lägenheten och förelagt värden att göra en fuktutredning. Något hyresvärden inte inkommit med ännu.

Mikael Trolin anmälde i våras hyresvärden till Haninge kommun för att olovligen ha börjat bygga en parkeringsplats i trädgården och fällt flera äppelträd.

Läs ocksåHär är kraven du kan ställa på din värd inför renoveringen: ”Ingen rätt till evakueringslägenhet”Stamrenoveringar av kök och badrum brukar upplevas som särskilt påfrestande för hyresgäster.

I ett beslut skriver Haninge kommun att något bygglov inte krävs för p-platserna och att ärendet läggs ner. Ett beslut Mikael Trolin inte är nöjd med.

– Ett jättemärkligt beslut av kommunen, säger han.

Hem & Hyra har ställt flera frågor till hyresvärden, som inte vill svara.

Läs ocksåFör stökigt hemma – artrossjuka Lena blir vräkt: "Vill få det att se ut som att jag är en hoarder"

”Vi yttrar oss inte om detta i nuläget”, svarar Boel Rendle i ett mejl.

Läs också Malins fuktskador fixas inte: "Det känns fruktansvärt" Regnvatten i Kerstins spisfläkt – fick vänta flera år på nytt tak

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.