Annons

Värd öppnar för dialog med förening som packat ihop

Åstorp När hyresvärden plötsligt ville ha 60 000 i hyra packade den lokala föreningen ihop. Nu öppnar värden för fortsatt dialog.
Kjell-Inge Billsten och Stefan Börjesson från Hyresgästföreningen packade tidigare i år ihop möblerna från Omastorpsgatan i Åstorp. Foto: Petra Martinsson

Trots att den lokala hyresgästföreningen på Haga i Åstorp stod utan lokal beslöt man för några dagar sedan på sitt årsmöte att fortsätta hålla styrelsen vid liv.

När Hem & Hyra i slutet av februari skrev att föreningen, som funnits i området sedan 1970-talet, plötsligt fick veta att de skulle betala 60 000 kronor i hyra ville Brinovas affärsområdeschef Göran Jönsson inte uttala sig på grund av att förvaltaren på var plats var onåbar. Söderåsen fastighets AB som äger lägenheterna är ett dotterbolag till Brinova Fastigheter AB.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu svarar Göran Jönsson att bolaget gärna samverkar med olika parter för att ”hyresgäster ska känna att vi bryr oss om dem och att det är bra att bo på Haga”. De har begärt en verksamhetsplan av den lokala föreningen utan att de fått det. I ett mejl fortsätter han: ”Hyresgästföreningen är välkommen att presentera sin verksamhetsplan och fortsätta diskussioner om hyresvillkor”.

Annons

– Vi vill fortsätta att bedriva aktiviteter på området. Nu skickar vi in en verksamhetsplan med utgångspunkten att det finns en lokal, och en där vi står utan, säger Stefan Börjesson på Hyresgästföreningens regionkontor.

Annons

Läs tidigare artikel: ”Tvingas packa ihop när värden vill ha 60 000”.

Läs också Tvingas packa ihop när värden vill ha 60 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.