Annons

Värdar byter hus med varandra

Göteborg I ett slag har 3 000 hushåll i Göteborg fått en ny hyresvärd. Från och med april byter kommunens tre största bostadsbolag hus med varandra för en smartare förvaltning.
Foto: Magnus Åsblad

Det var i fredags, den 1 april, som ett 60-tal fastigheter i Göteborg bytte ägare. Rockaden berör ungefär 3 000 hushåll hos de tre kommunala värdarna Poseidon, Bostadsbolaget och Familjebostäder.

Tanken med omstuvningen är ge bolagen bättre möjligheter till en smidig och effektiv förvaltning, eftersom lägenhetsbestånden nu hänger bättre samman geografiskt.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

För hyresgästerna ska förändringen inte betyda några större komplikationer. Det viktigaste är att se till att betala in hyran till rätt mottagare. Har du betalat via autogiro måste du göra en ny ansökan. Även begäran om e-faktura behöver göras om.

Annons

Det blir också nya kontaktpersoner för fastighetsskötsel och andra ärenden. Alla hyresgäster behåller sitt nuvarande hyreskontrakt. Även hyran är oförändrad.

Här hittar du listan över adresser där fastigheterna nu har bytt ägare.

Annons
Läs ocksåAllvarligt angrepp av ohyra avslöjat av polis – hyresvärden: ”Ovanligt svår situation”Enligt polisen rådde total misär i lägenheten när de kom dit. En av dem beskrev det som "det värsta han sett under sina tjänstgöringsår". Skadedjur och berg av sopor gjorde att ett besök i tvårummaren krävde skyddskläder.
Läs också Familjebostäder om rutiner mot korruption: ”Vi har hög moral” Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Sveriges största hyresuppgörelse strandar
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.