HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värden ersätter kastade föremål

Norrköping Hyresbostäder slängde sakerna i Madeleines förråd på tippen. Nu har hyresvärden gått med på att betala ut 25 000 kronor i ersättning.

I början på sommaren upptäckte Madeleine Gerstig i Norrköping att hennes källarförråd plötsligt hade blivit länsat. Allt från kläder och böcker till minnesföremål som friidrottsmedaljer och foton var spårlöst borta.

Det var hennes hyresvärd, kommunägda Hyresbostäder, som hade slängt sakerna i tron om att förrådet stod övergivet. Men enligt bolagets rutiner ska tömningen informeras i förväg och de aktuella föremålen förvaras en tid innan de kan kastas. Inget av detta skedde i Madeleines fall.

Läs ocksåVärden slängde hennes saker

Hyresbostäder erkände att de begått ett misstag och erbjöd först en kompensation på 10 000 kronor, vilket Madeleine ansåg var för lite och kontaktade Hyresgästföreningen. Efter en del diskussioner har parterna nu kommit överens om vilken ersättning som ska betalas ut.

–Till slut fick jag 25 000 kronor i ersättning tack vare Hyresgästföreningen. Jag hade begärt 35 000 kronor och hade önskat lite mer, men jag får vara nöjd ändå, säger Madeleine Gerstig.

Enligt Hyresgästföreningen är det en bra överenskommelse, då bolaget bland annat tagit hänsyn till att de förlorade föremålen haft ett affektionsvärde.

Läs ocksåStort intresse för Yllefabriken

— Jag tycker hyresvärden har varit mycket tillmötesgående. Det är normalt svåra ärenden att driva då bevisläget inte alltid är det bästa. Det är få som har dokumenterat exakt vad man har i förrådet, säger Ena Hodzic, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen.

Enligt Hyresbostäder kommer bolaget se över sina rutiner efter händelsen.

”Vad vi tar med oss är ytterligare nogsamhet och tydlighet i att följa dom rutiner vi har. När det gäller förråd som verkar övergivna eller där vi inte kan hitta rätt hyresgäst så finns det en tydlig rutin. Den är till för att undvika misstag som tyvärr ibland skett för att undvika att någon drabbas”, skriver Lars Löfgren, marknadschef, i en kommentar.

Läs ocksåStor brist på bostäder för seniorer i Östergötland

Men Madeleine Gerstig vågar inte använda sitt förråd på samma sätt som tidigare.

— Jag känner mig inte trygg att ha några saker av värde i förrådet. Det känns som om det kan hända igen, säger hon.

Läs också Satsning mot våld i hemmet Klart för inflyttning i Rambodal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.