HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Värden fixar jobb åt arbetslösa hyresgäster

Linköping Stångåstaden i Linköping utökar sitt bosociala arbete och kräver att entreprenörer anställer arbetslösa hyresgäster.

Det kommunala bostadsbolaget har tecknat avtal med tre entreprenörer när det gäller yttre skötsel i områdena. I upphandlingen var ett av kraven att ska anställa arbetslösa personer som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen. De ska dessutom vara hyresgäster hos Stångåstaden.

Sammanlagt elva personer får jobb i tio olika områden. Ett par av målen är att det på sikt ska leda till fasta anställningar och att personerna som får jobb ska fungera som ambassadörer i bostadsområdena.

Annons
Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

”Vi vill ta tillvara på de resurser som finns bland våra hyresgäster. Projektet ger arbetslösa en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden och förhoppningsvis kunna gå vidare till andra jobb eller fast anställning”, säger Ann-Christine Thurn, chef för förvaltningsutveckling på Stångåstaden, i ett pressmeddelande.

Det finns även andra hyresvärdar i Linköping som arbetar på liknande sätt, bland andra privata bostadsbolaget Victoria Park.

Annons
Läs också Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Hyreshöjningen skjuts upp - så här stor blir den Anklagade grannen för olaglig tvätt - nu måste 77-åringen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.