Annons

Värdens sämsta granne – blev uppsagd

Värmland Hon ville få alla grannar i huset att flytta. Kastade ägg på dörrar, sten på fönster och förde liv. Men hyresvärden fick nog och tog strid för grannarna. Hon blev uppsagd.
Foto: Anna Rytterbrant
En man tvingas flytta eftersom grannarna upplever att trappuppgången lutar illa när han öppnat dörren. (Arkivbild)

Det kanske kan räknas som något slags ställningskrig, det som under flera år pågått i ett kommunägt hyreshus i  Värmland, något som Hem & Hyra tidigare skrivit om.

En kvinna i 60-årsåldern satte i system att klaga på sina grannar – samtidigt som hon själv kanske inte skulle vinna pris som värdens bästa granne.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I handlingarna från hyresnämnden framgår att hon kastat vatten på en granne, kastat ägg på grannarnas dörrar, sprejat med rödfärg, kastat sten på fönster, knackat i väggar och element för att föra oljud, stoppat otrevliga lappar i brevlådorna.

Listan är lång.

Den kommunala hyresvärden har fått ta emot klagomål från både kvinnan och grannarna. Värden säger att hyresgäster flyttat och att det varit svårt att få lägenheter uthyrda eftersom ryktet spritt sig om kvinnan.

Annons
Läs ocksåKvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuldHyreslagen och ett trapphus

Samtidigt har hon, enligt hyresvärden, sagt att hon inte kommer att ge sig förrän alla grannarna i huset flyttat.

Situationen blev ohållbar och hyresvärden sa upp kvinnan.

Till sitt försvar försökte kvinnan hänvisa till polisanmälningar mot grannarna om att de haft ”konstigt folk på besök”, att en granne hade högljutt sex och att en annan spelade hög musik. Till sin bevisning hade hon spelat in grannarna.

Läs ocksåHyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingarTomas Svensson

I hyresnämnden erkänner hon att hon kastat vatten på en granne och att hon bankat i golv och väggar när hon känt sig störd.

Annons

Allt detta fick hyresnämnden att gå på hyresvärdens linje.

”NN har stört de kringboende på ett sätt som dessa inte ska behöva tåla”, skriver nämnden i sitt beslut.

Läs också Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut" Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.