Annons

Värmdö Bostäder tvingades ljudisolera lägenhet

Värmdö Två hyresgäster har i flera år haft sömnproblem på grund av störningar. Efter krav från Hyresnämnden har Värmdö Bostäder lagt in en bullerdämpande matta i grannlägenheten.

De två hyresgästerna har klagat på bullerstörningar från lägenheten ovanför sedan de flyttade in 2011, störningar som bland annat lett till att de haft svårt att sova, men även vaknat av ljud.  En ljudutredning, som hyresvärden beställde, visade att ljudisoleringen mellan lägenheterna, byggt på 40-talet var dålig.

När hyresvärden inte åtgärdade problemet gick hyresgästen till Hyresnämnden i Stockholm, som för två månader sedan krävde att Värmdö Bostäder åtgärdar problemen före 1 september.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men enligt Thomas Andersson, besiktningsman på Värmdö Bostäder, har bolaget precis åtgärdat problemen.

 – Vi har renoverat lägenheten och lagt in en bullerdämpande matta som ska minska de störande ljuden. Nu återstår att se om det räcker, säger han.

Annons

Hyresgästerna som klagat på störningar välkomnar beskedet att lägenheten ovanför har fått en ljuddämpande matta, men vill inte medverka i artikeln.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Enligt Hyresnämndens protokoll anser inte de klagande hyresgästerna att störningarna beror på att grannarna, som nu flyttat,  har misskött sig utan på grund av att lägenheten är väldigt lyhörd.

Vid sammanträdet i Hyresnämnden i Stockholm, där nämnden slog fast att bolaget måste åtgärda problemen i lägenheten, valde Värmdö Bostäder att inte dyka upp, bolaget skickade inte heller något ombud.

Annons
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.