Annons

Värmebolag köper radhus i Havdhem

Gotland Ett energibolag blir ny hyresvärd på Gotland. Efter årsskiftet tar Havdhem Värme över nio av Gotlandshems radhus i Havdhem.
Foto: Jenny Knutsson
Havdhem Värme tar över nio av radhusen på Storkommunvägen.

I somras meddelade kommunägda Gotlandshem att de tänker sälja nio radhuslägenheter och en lokal på Storkommunvägen i Havdhem, på södra Gotland. Enligt bolaget har flera intressenter hört av sig under hösten men i slutet av förra veckan blev affären till sist klar och att energileverantören Havdhem Värme tar över som nya ägare.

– Vi känner oss nöjda med att köparen till fastigheterna är en aktör med intresse för och stark förankring i lokalmiljön, säger Lilian Virgin styrelseordförande i GotlandsHem i ett pressmeddelande.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

För de Havdhem Värme innebär köpet att de nu gör entré som hyresvärdar.

– Vi har levererat värme till de här fastigheterna och har byggt ett pannrum där för en miljon kronor. Om det hade blivit någon annan ägare så hade vi kanske inte fått fortsätta leverera värme, säger Bengt Siggelin på Havdhem Värme.

Annons

Radhuslägenheterna består av nio ettor och i dag står två av lägenheterna tomma. Men de nya ägarna vill satsa på att rusta upp bostäderna.

Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

– Underhållet verkar inte ha varit det bästa. Vi tänker renovera upp de lägenheter som står tomma och hyra ut dem. Sedan vet vi inte riktigt hur det ser ut i de andra lägenheterna, men där får vi i så fall renovera en i taget, förklarar Bengt Siggelin.

Hur känns det att bli hyresvärd?

Annons

– Jag tror inte att det ska bli några problem. En del av oss i bolaget har ägt fastigheter och haft hand om gårdar tidigare, säger han.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent
Läs också Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.