HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Varsågod! Bästa loppistipsen i Skåne och Halland

Skåne Skåne och Halland kryllar av loppisar. Bloggaren Solveig och Jonas Lövendahl i Landskrona har med åren blivit experter på att vaska fram guldkornen. Vi åkte dit och bad om tips inför loppissäsongen 2018.

Högst upp i hyreshuset i Landskrona, bakom en grå ytterdörr, gömmer sig en förtrollad värld. Här bor Solveig och Jonas Lövendahl tillsam­mans med barnen Lykke, 3 och tvillingarna Sixten och Frank, 10 månader.
– Majoriteten av vår inredning är antingen ärvd eller loppisfyndad, säger Solveig Lövendahl som trots en liten budget har lyckats skapa ett personligt och ombonat hem som hon också delar med sig av på bloggen Solig.

På lägenhetens 89 kvadratmeter samsas lekfulla detaljer med gedigna 50-talsmöbler och färgglada textilier. Väggarna täcks av blomstrande tapeter och Jonas många foton.

Läs ocksåDe hittar hem åt gamla ting

Solveig och Jonas Lövendahls bästa fyndtips för loppissugna är att lyssna på sitt hjärta.
– Det viktiga är att du köper saker du tycker om, svårare än så är det inte, säger Sol­veig Lövendahl.

Knepet för att hitta de där inredningsprylarna som får hjärtat att slå lite hårdare är enligt Jonas och Solveig Lövendahl uthållighet. Går du ofta på loppis ökar helt enkelt dina fyndchanser. Parets favoritloppisar finns av förklarliga skäl i hemstaden Landskrona.
– På väg från Lykkes dagis går vi förbi Röda korsets loppis och den besöker vi ofta, säger Jonas Lövendahl och berättar att andra guldkorn i Landskrona är leksaksloppisen på Järnvägsgatan och Rädda barnens barnloppis vid Ringvägen.
Två andra skånefavoriter är den årliga idrottsloppisen i Jonstorp samt bakluckeloppisen Suckarnas gång i Simrishamn.

Fakta: Loppistips i Skåne och Halland

•17/6 är det dags för bakluckeloppis på HalmstadTravet. Köpare släpps in från klockan 11.
•17/6 är det dags för Norra Rörum GF:s uppskattade loppis på bygdens idrottsplats.
•21/7 anordnar Lions loppis på Hansagården i Harplinge.
•28-29/7 besöker du Kvidinge IF:s sommarloppis. Den stora loppisen hittar du på Idrottsplatsen i Kvidinge.
•2/9 går Jonstorps loppmarknad och auktion av stapeln i Kullaparken i Jonstorp.
•29/4, 27/5, 29/7, 26/8 kan du både sälja och köpa allt från barnkläder till barncyklar på Folkets Parks stora barnloppis i Malmö.

Fakta: Skånsk och halländsk inspiration på nätet!
  • På bloggen soligaklader.blogspot.se kan du se mer av Solveig och Jonas Lövendahls hem och vardag.
  • I Varberg bor Kristin Lagerqvist. På hennes blogg Krickelins.se delar hon bland mycket annat med sig av foton från sitt inspirerande hem.
  • Skånska Ida Magntorn skriver bland annat böcker om hållbara hem. På Instagram heter hon @idamagntorn.
  • I öst­ra Skåne hittar du Tuva Minna Linn. Bilder från hennes per­son­liga hem finns både på bloggen Tuvaminnalinn och hennes Instagram med sam­ma namn.

Läs också Ulf lägger ut hyreshusets dammråttor på Instagram Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Hyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgäster Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.