Annons

Västsvenska värdar får betyg

Halland Hur väl sköter din värd huset och lägenheten som du bor i? Den frågan har 22 000 västsvenska hyresgäster just nu chans att svara på i en stor enkät.

Det är Statistiska centralbyrån, SCB, som genomför undersökningen på uppdrag av Hyresgästföreningens region i västra Sverige. Liknande enkäter genomförs regelbundet, den senaste presenterades för fyra år sedan.

Då hade gapet mellan de bästa och de sämsta värdarna ökat på bara några år. Framför allt drogs snittet ner av ett antal privata fastighetsägare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sämst betyg 2009 fick Centerplan, vars fastigheter numera ägs av Bovista och Balder. Bäst betyg fick privatägda Örgryte Bostads AB.

Annons

Nu är det alltså dags för en ny bedömning. Under april och maj tillfrågas 22 000 västsvenska hyresgäster om hur de tycker att deras värd klarar skötsel, service och underhåll av fastighet och lägenheter.

Samtliga kommunala bostadsbolag i regionen ingår i undersökningen, totalt 16 stycken från Varberg i söder till Orust i norr. Dessutom betygsätts ett 40-tal privata fastighetsägare.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Resultatet presenteras i september.

Fakta: Betygen 2009

När samma undersökning senast genomfördes såg resultatet ut så här:

Kommunala, västsvenska hyresvärdar fick snittbetyget 60 på en indexskala mellan 1 och 100 av sina hyresgäster.
De 38 största privata fastighetsägarna i regionen hamnade på 52.
Privatägda Örgryte Bostads AB fick högst betyg, 80 i genomsnitt. Sämst betyg fick Centerplan, som föll ner till 32. Centerplans fastigheter i dag ägs av Bovista och Balder Hisingen AB.
Tidigare enkäter har genomförts 2004 och 2006.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.