Annons

Västsverige: 20 000 unga bor ofrivilligt kvar hemma

Göteborg Andelen unga vuxna i Göteborgsregionen som bor kvar hos sina föräldrar har ökat stadigt de senaste tio åren. I dag bor var fjärde ung vuxen i sitt föräldrahem.

Siffrorna kommer från en första delrapport om unga vuxnas boende som Hyresgästföreningen publicerar idag. Enligt undersökningen skulle 82 procent av de tillfrågade (20 till 27-åringari Västsverige) absolut eller kanske vilja flytta hemifrån det närmaste året.

Två tredjedelar av alla ”mambos” – unga vuxna som bor kvar hemma – tycker att det är bättre att bo på något annat sätt. Det betyder att det idag finns 20 100 unga vuxna i Göteborg med kranskommuner som ofrivilligt bor kvar hemma.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tisdagen den 21 maj presenterar Hyresgästföreningens region i västra Sverige hela årets undersökning om unga vuxnas boende, tillsammans med jagvillhabostad.nu och Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS).

Annons
Läs också Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.