HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vätterhem gör bästa året någonsin

Jönköping 2017 blev ett ekonomiskt rekordår för det kommunala bostadsbolaget Vätterhem. På fyra år har bolaget stärkt sitt kapital med 376 miljoner kronor. Resultatet ska återinvesteras i nya bostäder.
Strandängen är ett av Vätterhems senaste projekt.

Det ekonomiska resultat för 2017 landade på på 114,9 miljoner kronor. Det är en ökning sedan förra året med 5 miljoner kronor. Därmed blev 2017 Vätterhems bästa år någonsin. Det skriver bostadsbolaget i ett pressmeddelande.

– Resultatet beror på låga ränte- och uppvärmningskostnader och en mycket kostnadseffektiv organisation, säger Thorbjörn Hammerth, vd på Vätterhem.

Läs ocksåSmå bolag ger unga hyresrabatt

Han syftar bland annat på den bolagets nya affärsmodell. Den bygger på att den egna personalen ska utföra mer tjänster. Det har inneburit ekonomiska besparingar, men även stärkt servicen och kvaliteten. Affärsmodellen har inneburit att bolaget kunnat hålla nere hyreshöjningarna nere på 0,5 procent per år under de senaste tre åren.

Resultatet ska återinvesteras i verksamheten. Bland annat genom att bygga nya bostäder, utan att ta upp stora lån och öka bolagets risk.

Under 2017 har bolaget producerat drygt 200 nya lägenheter och renoverat i det befintliga fastighetsbestånd. Investeringsnivån för förra året landade sammanlagt på 203 miljoner kronor.

Läs ocksåUppsalahem internationellt miljöprisat
Läs också Bolagen hjälper unga hyra lägenhet med rabatt Wallenstam vill fimpa hyresgäster som röker Fastighetsägaren Trianon indragen i korruptionshärva

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.