HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vätterhem vill höja hyran drygt en procent

Jönköping Uppdaterad: Vätterhem i Jönköping yrkar på 1,15 procent i hyreshöjning nästa år. Hyresgästföreningen tar sikte på oförändrad hyra.

Förhandlingarna om nästa års hyra mellan Vätterhem och Hyresgästföreningen är i startgroparna. Vätterhem yrkar på 1,15 procent i hyreshöjning för sina hyresgäster.

– Vi tycker att det hade varit bättre med oförändrade hyror med tanke på att det aldrig varit så låg kostnadsutveckling som vi ser nu inför 2016, säger Hyresgästföreningens förhandlare Dennis Nilsson och fortsätter:

Läs ocksåSå mycket höjer Sjöbohem hyrorna

– Vi ser fram emot en konstruktiv och bra förhandling där vi kan komma överens.

Thorbjörn Hammerth, Vätterhems vd, förklarar att det främst handlar om kostnadsökningar för bland annat taxor och löner som ligger bakom yrkandet.

– Vi har som grundstrategi att vi redovisar exakt de kostnadshöjningar vi har rakt av och de besparingar vi kan göra och på vilka sätt, och kvar blir ett nettoyrkande. Vi håller inte på med något förhandlingsspel utan vi visar en form av netto. Jag tycker att detta är ett rimligt yrkande, det handlar om kostnader vi inte kan påverka, säger Thorbjörn Hammerth.

Läs ocksåSalabostäders hyreshöjning klar efter tvist

Vätterhem ägs av Jönköpings kommun och har omkring 8 300 lägenheter.

Fakta: Hyresyrkande 2016 Jönköpings län

Witalabostäder: 0,9 %

Vätterhem: 1,15 %

Eksjöbostäder: 1,96 %

Tranåsbostäder: 1,24 %

Sävebo: 2,1 %

Finnvedsbostäder: 1, 38 % enligt bolaget, 1,74 % enligt Hyresgästföreningen

Privata hyresvärdar i Jönköping, Tranås och Värnamo: 1,5–5 %

Läs också Hyrorna klara för 1 000 lägenheter hos privatvärd Victoria Park vill höja hyran Vimarhem höjer hyrorna med 7,50

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.