Annons

”Vi har sneglat på Linköping under lång tid”

Linköping Heimstaden bostad planerar att bygga upp en förvaltningsorganisation med egen personal i Linköping. Hyresgästerna ska inte märka någon skillnad efter ägarbytet. Det säger Katarina Sonnevi, transaktionsansvarig hos Heimstaden.
Foto: Jenny Knutsson

– Vi har sneglat på Linköping under lång tid. Det är en väldigt intressant ort som utvecklas och som vi gärna vill finnas i.

Så förklarar Katarina Sonnevi varför Heimstaden väljer att köpa 1 088 lägenheter av kommunägda Stångåstaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Heimstaden är redan en av länets större privata hyresvärdar sedan man vid årsskiftet 2014/2015 köpte Henry Ståhl fastigheter i Norrköping. Där har företaget byggt upp en egen förvaltningsorganisation och det kommer man att göra även i Linköping.

– Vi har egen personal, fastighetsskötare som är anställda hos oss, och kommer att öppna ett kontor i Linköping. Det känns viktigt att hyresgästerna möter samma ansikte varje dag i sitt bostadsområde. Då är det lättare för oss att snappa upp både vad som fungerar bra och vad som fungerar dåligt, säger Katarina Sonnevi.

Annons

Hur många som ska anställas kan hon inte svara på i dagsläget.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Det vet vi inte än. Men vi kommer att påbörja rekryteringen snart för att ha allt klart till november när vi tar över.

Hur kommer hyresgästerna att märka att de får en ny värd?

– Samma villkor och hyresavtal kommer att gälla. Hyresgästerna kan känna sig trygga. Det ska inte vara någon skillnad, men i så fall till det bättre. Men det är ett väldigt fint och välskött bestånd som vi tar över.

Annons
Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

I och med affären så åtar sig Heimstaden också att bygga 375 nya lägenheter, i Vallastaden och Djurgården.

– I Vallastaden finns det en färdig detaljplan så där kommer vi att börja bygga så fort som möjligt. För Djurgården finns ingen detaljplan ännu, så där styr vi inte själva över när vi kan komma i gång, säger Katarina Sonnevi.

Fakta: Det här är Heimstaden
  • Huvudkontoret finns i Malmö.
  • Äger cirka 21 000 lägenheter.
  • Heimstaden grundades 1998 och köptes 2005 upp av norska Fredensborg AS. Ägare är fastighetsinvesteraren Ivar Tollefsen.
    Källa: Heimstaden
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.