HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vi kommer inte att överklaga

Umeå Kenneth Johansson, Bostaden Umeå, säger till Hem & Hyra att det i dagsläget inte är aktuellt att överklaga Hyresnämndens beslut gällande störningsärendet.​
I tisdagens dom kan man läsa att hyresnämnden inte kunnat se några regler i hyreskontraktet om hur störningsjouren får användas.
 
Kommer ni att ändra regler för användandet av störningsjouren?
– Nej, vi har inte diskuterat den frågan. Vi kommer att följa hyresnämndens beslut, säger Kenneth Johansson som är ansvarig för störningsärenden.
I hyresnämndens beslut kan man läsa att de uppmanat Bostaden att tillsammans med hyresgästen försöka hitta en lösning som innebär att alla blir nöjda.
– Det är svårt att komma med något förlikningsförslag om en eventuell förlikning, eftersom Bostaden som har sagt upp hyresgästen, meddelat att hon inte ges möjlighet till någon annan lägenhet inom bostadsföretaget, säger hyresgästens ombud Magnus Söderlind Hyresgästföreningen.
 
Ni från Bostaden kommer alltså inte att följa hyresnämndens råd i denna fråga?
– Den diskussionen tar vi bara med den aktuella hyresgästen och dess ombud, säger Johansson.
Hyresgästen är nöjd över gårdagens dom och enligt hennes ombud Söderlind, så är hon glad att hon själv får bestämma när och om hon flyttar.
Birgitta Klingstedt

Läs också Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till Par sägs upp - lagar mat av grannarnas sopor på gården Skräckbesöket: Psykotisk granne trängde sig in och hotade barnfamilj med kniv i deras hem Slängde möbler från balkongen och anklagas för ofredande – så kan mannen tvingas ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.